Caute, chcem sa spytat ci je potrebne odvzdusnit chladic a ak hej, tak ako sa to robi preto ze mi zapina ventilator velmi casto. dolial som vodu a nepomohlo... vacsinou hned ako zastanem ale obcas aj za jazdy v meste... pls help dik moc
jinak na zahřátí má mimo odvzdušnění velký vliv
stáří chladící emulze
průchodnost a čistota kanálů v motoru
průchodnost chladiče - je třeba narovnávat a čistit
mj i množství a druh oleje
olej som menil pred tyzdnom a ma len 500 km, vodu som dolieval no vecer ked bolo 28 stupnov a hned ako som zastal tak mi zapina... a zda sa mi za to robi az priliz casto...tak to dnes radsej rozoberiem, vyoustim vodu nalejem novu odvzdusnim....
niekde navrchu by mal byt odvzdusnovaci ventil snad
Vodu po zavzdušnění chladící soustavy je třeba dolévat hrdlem, které je umístěno pod pravým plastem mezi nádrží a krkem řízení. Expanzní nádržka funguje jen když okruh není zavzdušněn. Čidlo pro ventilátor je vlevo dole na chladiči.
Bohužel ve stejných místech jako je horní dolévací hrdlo, je i čídlo kontrolky přehřátí a termostat. Takže v případě zavzdušnění a přehřátí se ti nerosvítí kontrolka a termostat zůstane zavřený. (Tady se mistr Honda poněkud seknul.) Můžu tě uklidnit, stalo se to zatím jen mě (utržený chladič) a škody byly jen minimální.
Tím že ti spíná ventilátor znamená že vodu v chladiči máš, to bude tím horkem. Skontroloval bych si čistotu chladiče, bohužel nečistoty od předního kola létají přímo na něj.
Zobrazit následující téma Zobrazit předchozí téma Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory